Private webhosting

Private hosting, of een private server, biedt een flink aantal voordelen ten opzichte van een standaard shared webhostingpakket. Het is onder andere mogelijk om meerdere domeinen tegelijk te hosten, je kunt er applicaties mee beheren die een hoger dataverbruik hebben dan de standaard applicaties en je hebt zelf root-toegang, waardoor je zelf dingen kunt installeren op websites en servers. Voor bedrijven en organisaties is een private server ideaal en het is tegenwoordig dan ook niet meer denkbaar dat een bedrijf voor een andere optie kiest. Als bedrijf wil je namelijk niet afhankelijk zijn van anderen, maar zelf de touwtjes in handen hebben. Dat kan dus met een private server.

 

Hosting via een dedicated server

Er bestaan meerdere soorten private servers, waarvan de bekendste variant de ‘dedicated server’ is. Dit houdt in dat een bedrijf of organisatie zelf over een fysieke server beschikt en dus volledige vrijheid heeft over hoe deze server ingedeeld moet worden. Dit vergt natuurlijk wel ook enige kennis van fysieke servers, dus niet ieder bedrijf kan dit zomaar aanschaffen omdat deze kennis geld kost. Het inhuren van monteurs die de boel draaiende moeten houden of moeten maken als er iets mis is kost een hoop geld, dus daar moet je als bedrijf zeker rekening mee houden. Tenzij je de kennis zelf in huis haalt, natuurlijk.

 

De Virtual Private hosting server

Een ander soort private server is de Virtual Private Server, ofwel VPS. Dit is een virtuele server die samen met Virtual Private Servers van andere bedrijven een fysieke server deelt. Hier merk je als bedrijf overigens niks van wat betreft capaciteit en geheugen, omdat ieder bedrijf genoeg opslagruimte krijgt die niet overschreden zal worden.

 

De Private Cloud hosting optie

Private Cloud is ook een optie waar u aan kunt denken, ook geschikt als je volledige controle wil hebben over wat je indeling en prestaties. Een cloud is gebaseerd op gedeelde fysieke hardware door een externe provider. Je hebt daardoor geen kosten voor hardware en onderhoud. In tegenstelling tot een public cloud, is een private cloud privé. De infrastructuur wordt speciaal voor je bedrijf ontwikkeld en gehost. Het lijkt op een public cloud, maar biedt veel meer controle en beveiliging. Ook heb je de mogelijkheid om je computingcomponenten, opslag- en netwerkcomponenten aan je specifieke IT vereisten aan te passen.

 

De Hybrid Cloud servers

Als je geen keuze kunt maken, is daar nog altijd de hybrid cloud, een combinatie van public- en private cloud die je kunt combineren met de dedicated server. Heb je bijvoorbeeld informatie die snel verandert en niet gevoelig is, dan is dat veel makkelijker te doen in de public cloud. Het zal daardoor veel sneller toe te passen zijn, makkelijker en voor meer mensen binnen je bedrijf. Zo ben je altijd up to date. Je kunt de volgende combinatie maken; de public cloud voor niet-gevoelige informatie en de private cloud voor informatie met strengere vereisten aan regelgeving en bewaking. Door het integreren in je dedicated server krijg je een flexibele en snel aanpasbare website met optimale veiligheid waar nodig.