iXLhosting.nl

Onze beoordeling

Prijs 8,9
Kwaliteit 9,2
Klantenservice 9,3
Klantbeoordeling 9,1 (op Hostingwijzer.nl)

Algemene informatie

iXLhosting biedt domeinnamen en domeindiensten, webhosting, server hosting en managed hosting aan. Met ruim 50.000 websites in beheer is de hoster een grote speler op de IT-markt. Zij beheert ruim 500 servers met een stabiele uptime van 99,9 procent. iXL Hosting staat voor actualiteit, ontwikkeling en persoonlijke service. Zij wil dat klanten met de snelle ontwikkelingen van het internet mee kunnen groeien. Verder focust iXL zich op een goede prijs-kwaliteitsverhouding, een hoge kwaliteit van webhosting, innovatie en klanttevredenheid.

Extra’s

Leuk aan de website van iXLhosting is dat je achter de schermen van het bedrijf kunt kijken. Waar je steeds leest over servers als iets belangrijks kun je onder het kopje ‘infrastructuur’ de datacentra zien waar iXLhosting de servers heeft staan. Dit maakt de diensten van de hoster tastbaar. Een server is namelijk geen loze term, maar een apparaat waar jij je website onderbrengt.

Prijzen

iXLhosting is niet de goedkoopste, maar biedt haar diensten wel voor een betrekkelijk lage prijs aan. De kosten voor het beheren van een domeinnaam zijn 7,50 euro per maand. Een website hosten kost tussen de 2,50 tot 15 euro per maand. Een specificatie staat onder het kopje ‘overzicht’. Hier staan ook de kosten voor het beheren van servers. Voor managed hosting maakt iXL een offerte op aanvraag op.

Klantbeoordeling

iXLhosting krijgt van haar klanten, op Hostingreview.nl, een 4,8 op de schaal van vijf sterren. Op Hostingwijzer.nl krijgt de hoster een 9,1, gebaseerd op 65 klantbeoordelingen.

Adres

iXLhosting staat bij de Kamer van Koophandel ingeschreven op de Galvanistraat 117, 6716 AE in Ede.

Support

iXLhosting is makkelijk te bereiken via telefoon of e-mail op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Hierbij dus ook geen 24/7 service, maar dat kan ook niet anders met een klein bedrijf. De accountoptie ‘Mijn iXL’ biedt overzicht van de producten van een klant, zijn aanvragen en betalingen en eventuele storingen. In dit account zijn ook vragen te stellen en er is hulp op te vragen. Ook kun je via een formulier op de website contact opnemen met iXLhosting.