Hosting vergelijken

‘Door de bomen het bos niet meer zien’ is een veelgebruikt gezegde. In het geval van hostingwebsites gaat deze vlieger zeker op. Er zijn talloze aanbieders, met vergelijkbare prijzen, een vergelijkbaar aanbod en vergelijkbare reviews en referenties. Hoe kun je dan toch een afgewogen keuze maken en voor het juiste bedrijf gaan? Daar gaat deze pagina over. Als je het stappenplan in dit verhaal volgt, maak je uiteindelijk een weloverwogen keuze maken en komt je uit bij de hostingaanbieder die goed bij je past.

Een hoster kiezen: wat vind jij belangrijk?

Gaat het jou om pure kwaliteit, met een helpdesk die jou 24 uur per dag, 7 dagen per week kan helpen? Of gaat het jou om een enthousiast bedrijf waar je een goed gevoel bij hebt, omdat men altijd vriendelijk is? Er zijn zoveel verschillen tussen de aanbieders, waardoor het ene bedrijf voor jou persoonlijk vele malen geschikter is dan het andere. Bedenk goed waar jouw voorkeuren liggen. Gaat het om de prijs of om de helpdesk? Gaat het om snelle levering of om kwaliteit? Gaat het om een duidelijke, eenvoudige en overzichtelijke website of gaat het om snelle afhandeling van problemen? Denk hier rustig over na. Een pakket is vaak aanpasbaar. Iets wat nu handig lijkt, kan bij gebruik helemaal niet nodig zijn. Een keuze is niet allesbepalend voor de toekomst, maar wel belangrijk.

Sluit dingen uit, weten wat je niet wil

Naast weten wat je belangrijk vindt, is het ook goed om te weten waar je minder waarde aan hecht. Als jij met een standaardpakket tevreden bent en geen ingewikkelde eisen hebt voor bijvoorbeeld een website, dan hoef je zeer waarschijnlijk geen maatwerk aan te vragen. Op deze manier kun je ook keuzes schiften en kom je uiteindelijk tot de juiste keuze gebaseerd op aangevraagde offertes. Door ons heldere overzicht van punten waar je aan moet denken, kom je op dingen waar je tot nu toe nog niet zo over hebt nagedacht.

Maak een top 3 van eisen voor je hostingpartij

Stel op voorhand jouw eigen eisenpakket samen zonder dat je hebt gekeken wat iedere aanbieder aanbiedt. Als je lage kosten het meest belangrijk vindt, zet je die op 1. Als je een goede helpdesk ook erg belangrijk vindt, zet je die ook in jouw top 3. Heb je meer van doen met een vrolijke stem aan de andere kant van de lijn, dan zet je dat ook hoog op jouw lijst. Zodoende ontstaat er vanzelf een eisenpakket en kun je aan de hand van jouw persoonlijke lijstje de verschillende hosting aanbieders langsgaan op Welkehoster.nl. Hier vul je vervolgens in wat jouw eisen zijn en zodoende komen de kanshebbers vanzelf bij jou op je scherm terecht. Uit deze groep van aangeboden webhosters kun je een overzichtelijke keuze maken waarvan je weet dat je kiest uit betrouwbare aanbieders. Dat is wel zo belangrijk. De basis moet in orde zijn, dit geeft rust waardoor je je kunt richten op andere dingen.