Zelf een Minecraft server starten


minecraft

Minecraft is niet zomaar een videogame. Het is misschien wel het populairste spel op de hele wereld. Je kunt er niet alleen grote blokconstructies maken, maar ook samen met je vrienden de wereld van online gamen ontdekken. Ben je een echte fanatiekeling en wil je je eigen server maken? Het starten van een eigen multiplayer Minecraft server is een must als je graag met je vrienden alleen wilt spelen. Ook is het handig als je de individuele instellingen van het programma belangrijk vindt. Maar hoe maak je nu zo’n Minecraft server? 

Verschillende servers

Minecraft kun je spelen door het downloaden van de officiële website van Minecraft, maar het is ook mogelijk om via een server te spelen. Dit wordt ook wel de kern van Minecraft genoemd, omdat je op deze manier met al je vrienden tegelijk kunt spelen. Er zijn verschillende servers waar je uit kunt kiezen. Deze verschillen van elkaar op het gebied van gamemodus en het aantal spelers waarmee je Minecraft kunt spelen. Je kunt deze servers vinden in Minecraft-serverlijsten. Als je de server van een andere speler gebruikt, heb je geen invloed op de voorwaarden van het spel. Deze kan namelijk alleen de eigenaar veranderen. Daarnaast zijn er nog een aantal beperkingen. Je krijgt bijvoorbeeld geen zekerheid dat jij en je vrienden tegelijk met elkaar kunnen spelen. Er moeten namelijk wel genoeg plaatsen zijn in de server.

minecraft game

Een eigen Minecraft server maken

Als je met al je vrienden de game-wereld van Minecraft wil ontdekken en niet afhankelijk wil zijn van iemand anders zijn voorwaarden, kun je een eigen Minecraft server maken. Zo kun je zelf bepalen wat de randvoorwaarden zijn in het spel en hoeveel spelers er in de wereld mogen spelen. Daarnaast kun je ook alle instellingen veranderen naar je eigen wensen. Je kunt ervoor kiezen om een Minecraft server te huren. Deze zijn namelijk altijd online en beschikken over de software en kracht die je nodig hebt voor het spelen van Minecraft. Kies de server die bij jou past en dan kan het spelen beginnen. 

Koopjeserver.nl

Als je graag een Minecraft server wilt kopen, kun je dit doen op https://www.koopjeserver.nl/. De servers draaien altijd op de nieuwste en beste software. Op deze manier kun je als eerste gebruik maken van updates en kun je Minecraft spelen met een razendsnelle internetverbinding. Je kunt de server helemaal zelf samenstellen via een tool. Zo kun je kiezen voor een SSD- of een HDD-schijf. We raden aan om voor een SSD-schijf te kiezen omdat deze ongeveer vier keer zo snel is, maar de keuze is natuurlijk aan jou. Daarnaast kun je bepaalde pakketten altijd upgraden. Als je server bijvoorbeeld steeds drukker wordt, kun je deze uitbreiden, zodat er meerdere mensen kunnen spelen. 

Onderhoud is belangrijk

Als je de juiste server hebt aangeschaft, is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. Zo houd je de server up-to-date en kun je profiteren van de nieuwste updates. Als je een server host bij een professioneel bedrijf, krijg je een bepaalde garantie. Zo weet je zeker dat de server goed wordt onderhouden en je geen waardevolle informatie verliest. Regelmatig serveronderhoud is enorm belangrijk voor de Minecraft game dat je hebt gebouwd. Deze wil je natuurlijk niet verliezen.

Gastblog

minecraftserverserverstips