ICT uitbesteden of zelf oppakken?


Een goede ICT infrastructuur is voor steeds meer bedrijven onmisbaar geworden in hun branche. De vraag is of het verstandig is de ICT intern op te pakken of dit door een specialist te laten uitvoeren. We geven in dit artikel een aantal tips, die kunnen bijdragen aan het besluit voor het al dan wel of niet inschakelen van het ICT bedrijf in Breda.

Voordelen van ICT uitbesteden aan een ICT bedrijf

Een groot aantal bedrijven overweegt jaarlijks om de ICT binnen hun organisatie uit te besteden aan een ICT bedrijf. Dit heeft onder andere te maken met de toenemende complexiteit van de ICT. Door het inschakelen van expertise hoef je niet langer zelf de expertise te hebben of laten opleiden binnen het bedrijf. Door een vast bedrag per maand kun je al je gehele ICT omgeving uitbesteden. Daarnaast kun je natuurlijk ook een project uitbesteden aan een ICT bedrijf om de ICT omgeving snel op orde te krijgen.

ICT in eigen beheer houden

Voornamelijk de grote bedrijven kiezen ervoor om ICT in eigen beheer te houden. Dit is vaak  mogelijk wanneer de mensen met de juiste opleiding en voorkennis aanwezig zijn voor jouw specifieke ICT omgeving. Er kan dan vaak zelfs nog efficiënter worden gewerkt. Is het bijvoorbeeld bij jouw bedrijf zo dat elke 5 min dat een storing sneller is opgelost meer kosten kan besparen. Dan is het alleen maar beter om een ICT bedrijf ter plaatse te hebben.

Combinatie van ICT in eigen beheer & uitbesteden

In de praktijk gebeurd het ook wel eens dat een combinatie wordt gezocht voordat het daadwerkelijk wordt uitbesteed. Zo wordt bijvoorbeeld nog maar een gedeelte van de ICT uitbesteed om de samenwerking in de praktijk te testen voordat de ICT volledig wordt uitbesteed aan het ICT bedrijf. Denk hierbij aan het uitbesteden van het beheer voordat wordt overgestapt op ICT outsourcing, waarbij ook alle apparatuur door de ICT partner wordt geleverd.

Gastblog

ictict bedrijf