Waar moet je op letten bij het kiezen van een domeinnaam?


Het opbouwen van een website bestaat uit verschillende fases. Zo is het noodzakelijk om eerst een domeinnaam voor je website te vinden, vervolgens een webhostingpakket af te nemen en tot slot een lay-out te (laten) ontwerpen. Pas daarna kun je beginnen aan het vullen van de website met leuke teksten, producten, enzovoorts. In dit artikel gaan we dieper in op het uitzoeken van een geschikte domeinnaam voor je website. Dit lijkt op het eerste oog vaak makkelijker, dan het in de praktijk is! Hoe vind je bijvoorbeeld een domeinnaam, die de lading van je website dekt zonder veel te lang te zijn?

Houd een domeinnaam kort en krachtig

Een van de belangrijkste zaken bij het selecteren van een domeinnaam is de lengte hiervan. Mensen zullen een korte domeinnaam makkelijker onthouden en deze daardoor sneller delen met anderen. Daarbij kan een korte domeinnaam een positieve invloed hebben op de positie van je website binnen zoekmachines. Houd er rekening mee dat de domeinnaam moet passen bij de content die je op een website aanbiedt.

In het geval van een bedrijfswebsite is het gebruikelijk om de bedrijfsnaam als domeinnaam te nemen. Door ook al de .com-domeinnaam vast te leggen, voorkom je dat deze door concurrenten geregistreerd kan worden om je te hinderen in je werkzaamheden.

Vermijd het gebruik van streepjes in je domeinnaam

Het kan verleidelijk zijn om een streepje in je domeinnaam te gebruiken, om deze beter leesbaar te maken. In het bijzonder bij lange domeinnamen! Dit wordt echter sterk afgeraden. Verstandiger is het om voor een domeinnaam zonder streepjes te kiezen, omdat deze domeinnamen vaak beter ranken in zoekmachines. Kies daarbij bij voorkeur voor een domeinnaamextensie die past bij het land van de bezoekers die je naar je website wilt trekken. Met een .nl-domeinnaam scoor je beter in een Nederlandse zoekmachine, dan met een .be-domeinnaam.

Gastblog

domeinnaamwebsite