Vindbaar worden op Google


Hoe belangrijk zijn zoekmachines als Google?

Marketing management

Het internet is natuurlijk een plek waar veel geld verdiend kan worden. Steeds meer ondernemers besluiten om een website voor hun bedrijf te maken. Je komt nog maar zelden een bedrijf tegen dat geen website heeft. Ook steeds meer winkeleigenaren kiezen ervoor om naast hun fysieke winkel een webshop te beginnen. Daarnaast proberen ook veel mensen zonder eerder een bedrijf gehad te hebben succes te boeken op het internet. Het internet is onmisbaar geworden voor de samenleving waar we in leven.

Google is een ontzettend belangrijke website op het internet. De zoekmachine bepaalt voor een groot deel hoeveel klanten je binnen haalt. Als ondernemer op het internet moet je namelijk mensen hebben die je website bezoeken. Natuurlijk tikt niemand zomaar het adres van je website in. Eerst moeten er mensen zijn die van het bestaan van je website af weten. Google is de plek waar mensen gaan zoeken zodra ze iets nodig hebben. Zodra jij boven je concurrenten staat op Google is de kans groot dat potentiële klanten voor jou kiezen. Andersom kiezen potentiële klanten ook eerder voor de concurrent als deze een betere positie binnen de Google zoekresultaten heeft.

Technieken om gevonden te worden

Om succesvol te worden op het internet heb je dus een goede plek in de Google zoekresultaten nodig, maar hoe bereik je dit nou precies? Hiervoor bestaan er speciale SEO technieken. SEO is een afkorting voor de Engelse term Search Engine Optimization. Dit staat voor zoekmachine optimalisatie. Er bestaan veel verschillende zoekmachine optimalisatie technieken. Linkbuilding is een van de meest effectieve technieken.

Om linkbuilding te begrijpen moet je een beetje verstand hebben van de manier waarop Google te werk gaat. Google heeft een algoritme dat bepaalt hoe hoog jij in de zoekresultaten komt. Hoe vaak er op het web naar jouw site wordt verwezen is daarbij erg belangrijk. Hoe meer links naar je website, hoe belangrijker dus. Toch moeten deze links wel tussen content van hoge kwaliteit geplaatst worden, anders zal Google het als spam zien. Je hebt veel links nodig voordat je resultaat ziet. Het is daarom erg moeilijk om zelf aan linkbuilding te doen door links uit te wisselen met andere website eigenaren.

Laptop en raket

Het uitbesteden van linkbuilding

Linkbuilding kan je het beste uitbesteden aan een SEO expert. Doordat een bedrijf zich volledig specialiseert in zulke technieken heeft het de tijd om een groot linkbuilding netwerk op te bouwen. Een linkbuilder heeft dus een netwerk van webmasters die hij kan benaderen om links op te plaatsen. Hierdoor gaat het linkbuilden veel efficiënter dan wanneer jij dit zelf zou doen.

Een online marketing expert

Een bedrijf dat erg goed is in SEO Den Haag is Whisky Friday. Dit bedrijf is een internetbureau met ervaring op het gebied van SEO en met het bouwen van websites. Als jij een website wilt laten bouwen die ook nog eens goed te vinden is zit je hier dus helemaal goed, maar ook als jij al een website hebt kan je de mensen van Whisky Friday benaderen voor SEO.

Gastblog

googleonline vindbaarheidVindbaarheid